Beoordelen nieuwe uienrassen

Een toegewijd team werkt in het allium veredelingsstation in Rilland dagelijks aan de uien van de toekomst! Dagelijks zijn zij op zoek naar de gouden combinatie van een hoge opbrengst en lange houdbaarheid. Afgelopen periode is het team druk bezig geweest om onze nieuwste uienrassen te beoordelen.

De nieuwste rassen zijn afkomstig uit verschillende teeltgebieden, zodat we een goed beeld krijgen van de prestaties van het ras in verschillende landen en onder verschillende omstandigheden.
Tijdens het beoordelen wordt er onder andere gekeken naar opbrengsten, bewaring, maar ook ziekteresistenties.

Uiteraard gaan we de komende tijd door met het testen van deze nieuwe rassen. Op deze manier kunnen we telers voorzien van de juiste producten, met daarbij ook het beste teeltadvies!

Bij Hazera staat de wens van de consument en teler centraal. De experts van Hazera werken actief samen met telers bij de selectie van rassen en bieden begeleiding en ondersteuning gedurende de teelt.
Door deze praktische benadering worden onze afnemers geholpen bij het maximaliseren van teelt, rendement en succes op lange termijn.