De nieuwe smaaktomaten

Factoren als opbrengst, vorm, grootte, maar vooral ook smaak en presentatie in de supermarkt zijn steeds vaker leidend. Rassen die voldoen aan de eisen van consumenten, retailers, verwerkers en telers.

De afgelopen jaren heeft Hazera vol passie en toewijding gewerkt aan de ontwikkeling van smaakvolle tomaten met voordelen voor de gehele keten.

Partnerships
Uiteraard doen we dit niet alleen. ‘Naast het ontwikkelen en selecteren, testen we de rassen uitgebreid en in nauwe samenwerking met partners in de hele keten. Alles moet kloppen’ aldus Ciro Trombetta, veredelaar bij Hazera.
Om het plaatje kloppend te krijgen werkt een internationaal team, vol passie en toewijding aan de tomaten van de toekomst. Deze toewijding en passie hebben geresulteerd in diverse succesvolle introducties.

Highlights
Sensera
Dit ras geeft een combinatie van uitstekende kleur, houdbaarheid en smaak. Met al deze eigenschappen en een vruchtgewicht van 90-110 gram heeft dit ras al menig klant kunnen overtuigen van zijn kunnen. Het sterkte gewas zorgt ervoor dat telers het gehele seizoen een mooi product kunnen leveren aan de retail.

Rotera
In de belichte teelt zien we in de proeven dat het productiepotentieel heel hoog is. In combinatie met een goede kleur en trosvorm geeft dit een optimale combinatie in het Princess segment. De korte behanglengte van de Rotera geeft ook een voordeel voor de verschillende kastypes en is dus makkelijk teeltbaar.

Amastera
De Amastera kenmerkt zich door zijn hoge productiepotentieel met hoog ronde vruchten. Met een vruchtgewicht van 150-160 gram en mooie troslegging voldoet dit ras aan de hoge markteisen. Tevens is Amastera uitermate geschikt voor de herfstteelt met zijn snelle en hoge productie.

Diverse rassen zijn inmiddels in verschillende retail kanalen in Europa beschikbaar.

Samen op zoek naar de tomaat van de toekomst!
Wij nodigen u graag uit om ons nieuwe en uitgebreide assortiment tomaten, waaronder snacktomaten, cherrytomaten, middel & grove trostomaten, losse en vleestomaten te komen bezichtigen en proeven in ons Taste Experience Center. Maar ook om met elkaar in gesprek te gaan en samen met u op zoek te gaan naar de tomaat van de toekomst!

Uw rendement staat centraal
Uiteraard bieden wij u ook ondersteuning en begeleiding gedurende uw teelt. Door deze praktische benadering wordt u geholpen bij het maximaliseren van teelt, rendement en succes op de lange termijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze gewasspecialisten:

Retail & Trade
Arjan van Steekelenburg, +31 6 42 48 07 35, arjan.van.steekelenburg@hazera.com

Grower & Technical advice NL + Europe
Marcel van Kester, + 31 6 43 84 07 34, marcelvan.kester@hazera.com

Karel Welten, +31 6 43 84 07 33, karel.welten@hazera.com