Groei in nieuwe teelt gebieden

De teelt van uien groeit hard in gebieden waar enkele jaren geleden nog geen of weinig uien werden geteeld. Klimaatverandering en de beschikbaarheid van goede rassen zijn de oorzaken van de groei in deze gebieden. Verwerkers halen de uien uit verschillende teeltgebieden, zodat ze verzekerd zijn van uien. 

Alle uienrassen van Hazera hebben een hardheidscijfer van boven de honderd (UIKC lijst), waardoor ze  ook geschikt zijn voor lichte gronden. Uien met een gemiddelde hardheid  van onder de honderd, worden over het algemeen sneller zacht indien geteeld op lichte gronden. Ook staan deze uien vaak op maagdelijke gronden wat de gezondheid, houdbaarheid, en bewaring ten goede komt.Verwerkers en exporteurs hebben dan ook steeds meer ervaring dat uien afkomstig van lichte gronden geschikt zijn voor de export naar verre bestemmingen.

De gewasspecialisten van Hazera hebben reeds jarenlange ervaring met uienteelt, deze kennis delen wij graag met u. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten.

Uiteraard kunt u ook de Hazera Uien Ziekten app downloaden. Ondanks uitstekend presterende rassen en hoge kwaliteit zaad, blijven ziekten en plagen een bedreiging. Met de app helpt Hazera telers alert te blijven, onregelmatigheden vroeg te herkennen en passende maatregelen te nemen. U kunt de app herkennen aan het onderstaande icon.


In 2019 kenden we een vroege zaaistart in week 8-9. Toen werd er al wat gezaaid, met of zonder priming en/of afdekking. In week 13 zijn de meeste bedrijven volop van start gegaan met het zaaien.
Wij wensen u alvast een succesvol seizoen toe!