Hazera op excursie met Uienstudieclub Haarlemmermeer

Afgelopen week organiseerde Hazera een 3-daagse excursie in samenwerking met uienstudieclub Haarlemmermeer. Een 3-daagse trip door Zeeuws-Vlaanderen en België.

De groep vertrok vanuit Nieuw-Vennep richting Biervliet waar een bezoek aan het Loonwerk en Akkerbouwbedrijf van Daniël Dekker werd bezocht. Vervolgens heeft de groep diverse percelen in de omgeving bezocht.

Daarna stond een bezoek aan het bedrijf Goud in Biervliet op het programma. Dit is een teelt en verwerkingsbedrijf voor met name plantuien. Daarnaast verzorgen zij opslag voor derden en handelen zij in zaaiuien.

 

Na een overnachting bij Brugge, kregen de deelnemers de volgende dag een uitgebreide rondleiding bij Ardo in Ardooie, een grote Internationale speler in de diepvriesindustrie voor zowel groenten, fruit en kruiden. Tijdens de rondleiding kwamen onderwerpen zoals verwerking, invriezen en verpakken uitgebreid aan bod.
Na dit bezoek werd Proefboerderij Kruishoutem bezocht. Hier werden diverse rassenproeven bekeken en werd er uitgebreid stil gestaan bij onkruidbestrijding.

Op de laatste dag van de tour werden diverse percelen bekeken in Wallonië, een relatief nieuw uienteeltgebied.

Na een geslaagde en zeer gezellige reis kwam de groep laat in de avond weer aan in Nieuw-Vennep.