Bezoek onze digitale tomatenkas!

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:

Retail & Trade
Arjan van Steekelenburg
+31 6 42 48 07 35 / arjan.van.steekelenburg@hazera.com

Grower & Technical advice NL + Europe
Geert van der Wel
+31 6 34 59 45 16 / geert.van.der.wel@hazera.com

Marcel van Kester
+31 6 43 84 07 34 / marcelvan.kester@hazera.com

Karel Welten
+31 6 43 84 07 33 / karel.welten@hazera.com

Uireka: brede verkenning mogelijkheden laag-risico middelen tegen trips en uienvlieg

De huidige actualiteit toont het volop aan; de uienvlieg, bonenvlieg en tabakstrips zijn sleutelplagen in de uienteelt. Telers hebben in de afgelopen jaren met wisselend succes veel energie gestoken in de tripsbeheersing. Bij uienvlieg speelt momenteel het wegvallen van de zaadcoating met Mundial een negatieve hoofdrol met de nodige problemen tot gevolg. De beheersing van al deze plagen is opgepakt door de werkgroep Integrale insectenbeheersing. Als onderdeel van de aanpak voert Proeftuin Zwaagdijk in 2020 een zestal proeven uit, drie gericht op beheersing van trips en drie gericht op beheersing van de uienvlieg.
Voor meer informatie klik hier….

Percelen met stengelaaltjes gezocht voor Uireka

Praktijkpercelen met actieve stengelaaltjesbesmettingen zijn onmisbaar voor het stengelaaltjesonderzoek. Help ons daarom bij het vinden van locaties! Onderzoeksresultaten van het perceel worden met de betreffende teler gedeeld, maar verder uiteraard vertrouwelijk behandeld. Bent u teler en heeft u een zichtbare aantasting op uw perceel, neem dan direct contact op met HLB; Anja Kombrink of Egbert Schepel (tel.nr. 0593-582828). Ziet u als erfbetreder een besmet perceel? Attendeer dan de teler op dit onderzoek of vraag ons (via info@uireka.nl) om contact op te nemen.  
Voor meer informatie: www.uireka.nl

Update status uien

Recent hebben we te maken gehad met allerlei verschillende uitwassen van het klimaat.
In sommige delen van ons land heeft het enorm gehageld, in andere delen van het land tegen de 100 mm geregend.

Bij de verhagelde percelen willen wij u adviseren zo spoedig mogelijk een bespuiting uit te voeren.
Bij extreme neerslag, luchtvochtigheid en warmte, kan er in de wat verder ontwikkelde gewassen een ideaal microklimaat ontstaan voor de ontwikkeling van allerlei schimmelziektes, zoals bladvlekkenziekte of valse meeldauw. Bij twijfel of wenst u meer informatie neemt u het beste contact op met uw GBM leverancier, die kan u ter plaatse adviseren.

Continue reading