De Hazera on(ion) tour gaat weer van start

In navolging op de on(ion) tour van afgelopen najaar organiseert Hazera nu de on(ion) tour Summer Edition. In de uienteelt zijn hoge opbrengst en kwaliteit belangrijk. Maar hoe behaalt u als uienteler deze gouden combinatie? Wat kunt u doen om uw uienteelt zo succesvol mogelijk te laten zijn? Ontdek het tijdens de Hazera on(ion) tour Summer Edition.
Lees verder

Hoe staan de uien in Noord Nederland?

In sommige gebieden van het Noorden is men zeer vroeg gestart met het zaaien van de uien, omdat de grond er mooi bij lag.
We hebben het specifiek over het gebied het Oldambt. Februari en maart kende nog redelijk goede etmaal temperaturen.
Nadat hier en daar wat plensbuien vielen, gevolgd door droogte, ontstond er een harde korst. Dit gaf problemen met opkomst en veroorzaakte 2-wassigheid op sommige percelen.

Lees verder

Fruitful partnerships

Hazera brengt deskundigheid, betrokkenheid en ondersteuning, door een combinatie van decennialange ervaring en state-of-the-art technologie. Hazera veredelt, ontwikkelt, produceert en verkoopt rassen en zaden van een breed assortiment groentegewassen, waarbij actief wordt ingespeeld op de behoeften van partners in wereldwijde versketens. Onze experts onderhouden nauw contact met partners in de hele keten om hun behoeften te bespreken. Ze helpen om de juiste rassen te selecteren,en bieden begeleiding en ondersteuning in de complete productcyclus. We willen een echte partner zijn die een uitstekende toegevoegde waarde brengt door middel van rassenveredeling en de juiste producten.

‘Sensera-tomaat overtuigt door smaak, houdbaarheid en opbrengst’

“Smaak is de belangrijkste onderscheidende factor bij tomaten. Het roept een emotie op. Ik heb er mijn persoonlijke uitdaging van gemaakt om in Sensera de wereldwijd zo gewaardeerde Italiaanse smaak te kweken. En dat is gelukt. We hebben er hoge verwachtingen van.” Aan het woord is dr. Ciro Trombetta van Hazera, die ongeveer tien jaar aan de Sensera heeft gewerkt. “Behalve een zeer goede smaak geeft deze tomaat ook een goede opbrengst en een uitstekende houdbaarheid. De echte uitdaging zat hem vooral in die combinatie”, aldus Trombetta.

Lees verder

Hoge opbrengst en lange houdbaarheid uien Hazera al jaren een gouden combinatie

Nederland is één van de grootste exporteurs van uien ter wereld. De innovaties van Hazera dragen daar zeker aan bij. Want door jarenlang onderzoek en zorgvuldige veredeling zijn de uien van dit bedrijf gewild bij zowel telers, exporteurs als consumenten. “Het is de gouden combinatie van een hoge opbrengst en lange houdbaarheid. Wij zijn daarin een van de toonaangevende bedrijven in de wereld” aldus Laura Poelstra, Site Manager van Hazera in Rilland.

Lees verder