Uienoogst 2019

Door de bijzondere start van het seizoen, zien we nu verschillen in de eindresultaten op de velden. Er is zowel zeer vroeg, vroeg, normaal en laat gezaaid dit jaar. Ook de weersomstandigheden kort na het zaaien hebben flinke invloed gehad op het eindresultaat. In vele gevallen viel er een flinke regenbui, gevolgd door droogte. Dit veroorzaakte korstvorming met plantreductie, waardoor op sommige velden tweewassigheid en een holle stand is ontstaan.
Continue reading

Uienvliegonderzoek kan warmte ‘goed gebruiken’

Nieuw in 2019 in Uireka-verband is onderzoek naar de uienvlieg. Door het wegvallen van de zaadcoating met Mundial (die in 2019 opgebruikt mocht worden) ontstaat voor de jaren daarna mogelijk een aanzienlijk probleem bij het beheersen van de uienvlieg. In samenspraak met de deelnemers is een lijst behandelingen opgesteld, die in 2019 wordt getoetst op hun effectiviteit. De behandelingen zijn uitgesplitst in een proef gericht op behandelingen bij het zaaien (zaad- of grondbehandelingen) en één met gewasbehandelingen. De proeven worden door WUR Open Teelten samen met HLB BV uitgevoerd.

Continue reading

Wie wij zijn

Hazera is een internationale organisatie, actief in de veredeling, productie, bewerking, marketing en verkoop van een breed assortiment groentezaden.

In Nederland heeft Hazera vestigingen in Made (Noord-Brabant, hoofdkantoor), Warmenhuizen (Noord-Holland, onderzoeksstation) en Rilland (Zeeland, onderzoeksstation). In Nederland is Hazera gespecialiseerd in het veredelen van ui, radijs, sluitkool, bloemkool, broccoli en komkommer.