Meeste plantuien geplant

Door de gunstige omstandigheden zijn de meeste plantuien inmiddels geplant. Op dit moment hebben de plantuien die in februari geplant zijn, de groei goed te pakken. De hogere temperaturen van de afgelopen tijd hebben er voor gezorgd dat de meeste plantuien met 3 pijpjes staan.

De winterplantuien kennen een zeer voorspoedige groei en sommige percelen zijn reeds gesloten. Dit betekent dat de plantuien niet later zullen zijn dan vorig jaar. Het is uiteraard wel even afwachten wat de lagere temperaturen, van de afgelopen week, voor invloed zullen hebben op de ontwikkeling van schieters.

De voorjaars plantuien zoals Cupido, Contado en Corrado die sommige telers eind november hebben geplant, zien er veel belovend uit qua groei. De verwachting is dan ook, dat wanneer we geen extreme weersinvloeden meer krijgen, ze net als vorig jaar rond 8 juli geoogst kunnen worden. Dit is ongeveer 2 tot 3 weken eerder dan wanneer de rassen in februari worden geplant.

Voor meer informatie over onze plantuien klik hier. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook contact opnemen met uw gewasspecialisten.