‘Sensera-tomaat overtuigt door smaak, houdbaarheid en opbrengst’

“Smaak is de belangrijkste onderscheidende factor bij tomaten. Het roept een emotie op. Ik heb er mijn persoonlijke uitdaging van gemaakt om in Sensera de wereldwijd zo gewaardeerde Italiaanse smaak te kweken. En dat is gelukt. We hebben er hoge verwachtingen van.” Aan het woord is dr. Ciro Trombetta van Hazera, die ongeveer tien jaar aan de Sensera heeft gewerkt. “Behalve een zeer goede smaak geeft deze tomaat ook een goede opbrengst en een uitstekende houdbaarheid. De echte uitdaging zat hem vooral in die combinatie”, aldus Trombetta.

 

De uit Italië afkomstige Ciro Trombetta is niet toevallig de tomatenexpert van Hazera. Op de universiteit van Napels, waar hij is afgestudeerd, deed hij al veel onderzoek naar deze bijzondere plant. “Toen ik deze opdracht kreeg bij Hazera wilde ik vooral de smaak naar een hoger niveau brengen. Maar er bestaat een soort regel dat meer smaak meestal minder opbrengst betekent. Daar lag dus de echte uitdaging. Het is gelukt om hier een prima balans in te vinden. De opbrengst is goed, net als de houdbaarheid”.

Partnerships

Trombetta geeft aan dat er veel kanten zitten aan het hele veredelingsproces: “Naast het ontwikkelen en selecteren krijg je ook het testen en het overleg met de telers. De volgende stap zijn de winkelketens. Alles moet kloppen.” Om het plaatje kloppend te krijgen werkt een internationaal team, vol passie en toewijding aan de tomaten van de toekomst. Deze toewijding en passie hebben geresulteerd in Sensera, een tomaat waar kwaliteit, productie en smaak samen komen.

 Sterke plant met hoge weerstand

Trombetta: “Sensera is een topproduct voor het middensegment. Onder glas kunnen de omstandigheden optimaal worden gemaakt en kan een hoge opbrengst en kwaliteit worden behaald. De plant is sterk en heeft veel weerstand. Voor de telers een extra pluspunt.”

Sensera in het supermarktschap

Sensera is een mooie, ronde, donkerrode tomaat en weegt per stuk tussen de 90 en 110 gram. De mooie dikke groene tros draagt zes à zeven tomaten. Sensera combineert smaak, houdbaarheid en kwaliteit in één aantrekkelijk product. Hierdoor zien we veel interesse bij retailers in heel Europa. Ook de grove groene delen in de tros worden door de handel zeer gewaardeerd.

Sensera wordt geteeld bij een aantal van onze partners in Noordwest Europa en is inmiddels in verschillende retail kanalen beschikbaar. Benieuwd naar deze bijzondere tomaat en wat Sensera u kan bieden? Neem dan contact met ons op.

Kom onze smaaktomaten zelf proeven

Die jarenlange inspanningen hebben uiteraard ook geleid tot andere successen! Hazera biedt inmiddels een uitgebreid assortiment smaakvolle kwaliteitstomaten aan in allerlei segmenten. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en ontmoeten u graag in ons Tomato Taste Experience Center in Bleiswijk.