Sensera-tomaat overtuigt door smaak, presentatie en opbrengst

“Smaak is de belangrijkste onderscheidende factor bij tomaten. Het roept een emotie op. Ik heb er mijn persoonlijke uitdaging van gemaakt om in Sensera de wereldwijd zo gewaardeerde Italiaanse smaak te kweken. En dat is gelukt. Aan het woord is dr. Ciro Trombetta van Hazera, die ongeveer tien jaar aan de Sensera heeft gewerkt. “Behalve een zeer goede smaak geeft deze tomaat ook een goede opbrengst en een sublieme presentatie. De echte uitdaging zat hem vooral in die combinatie, omdat er toch een soort regel bestaat dat meer smaak meestal minder opbrengst betekent”, aldus Trombetta. Met Sensera is het gelukt!

Partnerships
Trombetta geeft aan dat er veel kanten zitten aan het hele veredelingsproces: “Naast het ontwikkelen en selecteren testen we de rassen uitgebreid in nauwe samenwerking met de hele keten, van teler tot retailer. Alles moet kloppen.” Om het plaatje kloppend te krijgen werkt een internationaal team, vol passie en toewijding aan de tomaten van de toekomst. Deze toewijding en passie hebben geresulteerd in Sensera, een tomaat waar kwaliteit, productie, presentatie en smaak samen komen.

Sterke plant met goed uithoudingsvermogen
Sensera is een topproduct voor het middensegment. Samen met de teler creëren we de optimale omstandigheden, zodat een hoge opbrengst en kwaliteit worden behaald.  De plant is sterk en heeft een goed uithoudingsvermogen. Voor de telers een extra pluspunt.

Sensera in het supermarktschap
Sensera is een mooie, ronde, donkerrode tomaat en weegt per stuk tussen de 90 en 110 gram. De mooie tros is geschikt voor verschillende verpakkingsmogelijkheden. Sensera combineert smaak, presentatie, houdbaarheid en kwaliteit in één aantrekkelijk product. Hierdoor zien we veel interesse bij retailers in heel Europa. Naast smaak worden ook de grove groene delen in de tros door de handel zeer gewaardeerd.
Sensera wordt geteeld bij een aantal van onze partners in Noordwest Europa en is inmiddels in verschillende retail kanalen beschikbaar. Benieuwd naar deze bijzondere tomaat en wat Sensera u kan bieden? Neem dan contact met ons op.

Kom onze smaaktomaten zelf proeven
Die jarenlange inspanningen hebben uiteraard ook geleid tot andere successen! Hazera biedt inmiddels een uitgebreid assortiment smaakvolle kwaliteitstomaten aan in allerlei segmenten. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en ontmoeten u graag in ons Tomato Taste Experience Center in Bleiswijk.