Succesvolle witlof Study Tour

Afgelopen maand organiseerde Hazera de allereerste Witlof Study Tour. Gedurende de tour verwelkomenden we partners uit heel Nederland voor een interessant programma in België en Frankrijk.

De Study Tour

De Witlof Study Tour begon met een bezoek aan machinebedrijf Dewulf. Dewulf heeft wereldwijd 3 vestigingen, namelijk in België, Nederland en Roemenië en is gespecialiseerd in het ontwikkelen en vervaardigen van landbouwmachines voor grondbewerking, het poten, oogsten, inschuren, sorteren en transporteren van aardappelen en groenten, waaronder ook witlofpennen.

Na een smaakvolle lunch bij de REO veiling ging de groep op weg naar Vilmorin in La Ménitré (FR). Vilmorin is een zusterbedrijf van Hazera en maakt, net als Hazera, onderdeel uit van de Limagrain Group, een internationale Franse landbouwcoöperatie. Door de intensieve samenwerking met Vilmorin heeft Hazera al vele succesvolle witlofrassen op de markt kunnen zetten en kunnen wij inmiddels een compleet en zeer betrouwbaar assortiment witlof aanbieden.

Bij Vilmorin vinden de veredelingsactiviteiten van onze witlofrassen plaats. De deelnemers van de tour kregen hier een uitgebreide rondleiding vanaf het het veredelingprogramma tot aan het verwerkingsproces van de zaden in de fabriek: zaaddorsen, primen, testen, coaten en verpakken. Een zeer uitgebreid proces, wat met veel interesse en verbazing werd gevolgd.

De dag werd afgesloten met een gezellige kartwedstrijd en een smakelijk diner.

Op de terugweg werd er een bezoek gebracht aan Ardo in Ardooie, een wereldwijde speler in de markt van vriesverse groenten, kruiden en fruit. Hier kreeg men een uitgebreide rondleiding door de fabriek. De tour werd in Gent afgesloten met een gezellig diner, waarna de terugreis werd aanvaard naar Breda.

Fruitful partnerships
De Witlof Study Tour biedt onze relaties en bedrijven die we bezoeken een uitstekend platform om te netwerken, informatie, kennis en ideeën uit te wisselen en om vruchtbare samenwerking op te bouwen.
Graag willen we van deze gelegenheid gebruik maken om onze deelnemers en partners te bedanken voor hun contributie aan deze succesvolle Witlof Study Tour 2020!
We kijken er naar uit u te verwelkomen tijdens één van onze aankomende evenementen!