Opbrengst en kwaliteit, de gouden combinatie! Hazera’s uitgebreide uien portfolio is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling, in combinatie met kennis en inzicht in de wensen van de hele keten. Hazera streeft naar een continue verbetering van het uien assortiment door het ontwikkelen van nieuwe rassen met hogere opbrengsten, ziekteresistenties, een betere bewaarbaarheid en rassen die gemakkelijker te verwerken zijn. Deze nieuwe rassen kunnen grote verbeteringen brengen in de hele keten. De rassen worden ontwikkeld voor verschillende demo-grafische regio’s, seizoenen en klimaten. Uiteraard staan de altijd veranderende wensen van de markt hierbij centraal. Naast hoge opbrengst en kwaliteit, streven onze veredelaars naar eigenschappen zoals vroegheid, hardheid, uniformiteit en huidvastheid. Hiervoor worden moderne technologieën gebruikt in combinatie met traditionele veredelingstechnieken. Dit resulteert regelmatig in belangrijke doorbraken, zoals de introductie van onze meeldauwresistente ui Santero.    

Laatste nieuws

Meer groen loof bij oogst zaaiuien zorgt voor hogere kwaliteit

Oogsten van zaaiuien bij groen loof geeft een betere hardheid en huidvastheid en nauwelijks een lagere netto-opbrengst. De lichte daling in netto-opbrengst staat niet in verhouding tot het oogstrisico later in het najaar.

Lees verder

Hazera on(ion) tour Bergen op Zoom

In de uienteelt zijn hoge opbrengst en kwaliteit het belangrijkste. Maar hoe behaalt u als uienteler deze gouden combinatie? Bezoek op 10 december onze uientour in Bergen op Zoom (De Raayberg) en kom meer te weten over gewasbescherming, teelt, de markt en bewaring.

Lees verder

Hoe Nederland de wereld voedt

Nederland blijkt een wereldleider op gebied van landbouw, met toonaangevende technologieeën en exportcijfers die de pan uit rijzen

Lees verder

Hazera on(ion) tour

In de uienteelt zijn hoge opbrengst en kwaliteit het belangrijkste. Maar hoe behaalt u als uienteler deze gouden combinatie? Wat kunt u doen om uw uienteelt zo succesvol mogelijk te maken? Ontdek het tijdens de Hazera uientour 2018!

Lees verder

Sluit u ook aan bij het Nationaal Groente & Fruit Congres?

De markt eist meer milieu. Wie betaalt de prijs? Dit thema staat centraal op het Nationaal Groente & Fruit Congres dat op 22 november a.s. wordt georganiseerd in het Sparta Stadion in Rotterdam. Ook dit jaar is Hazera wederom partner van dit congres, dat inmmiddels in een begrip is geworden in de sector.

Lees verder

Koppert op de Internationale Open Dagen Hazera

Nog een paar dagen en dan gaan de jaarlijkse Internationale Open Dagen van Hazera van start. Dit jaar is ook Koppert aanwezig om meer informatie te geven over duurzame oplossingen voor uw teelt.

Lees verder

Internationale Open Dagen Hazera - 2018

We zijn blij om de Hazera International Open Days 2018 aan te kondigen. Dit evenement vindt plaats van 25 t/m 27 september in Warmenhuizen. Zoals elk jaar organiseert Hazera het evenement, in samenwerking met HM.Clause & Vilmorin-Mikado, allen onderdeel van de Limagrain Group.

Lees verder

Hergroei uienpercelen

We zien dit jaar veel hergroei op percelen waar de uien zijn achtergebleven in de groei.

Lees verder

De lokale telers zijn ons kompas’

“Wij ontwikkelen nieuwe rassen op basis van de natuurlijke diversiteit via zaadveredeling. Innovatie zit dus letterlijk in onze genen.” Dr. An Michiels is het hoofd van de afdeling Research & Development bij Hazera Seeds. Onlangs werden twee nieuwe screening- en teststations geopend in Mexico en Turkije.

Lees verder

Veel animo bij telers voor maagdelijke uiengronden

Traditioneel lag het zwaartepunt van de uienteelt in Nederland in de Zeeuwse polders. Maar de laatste tien à vijftien jaar verschuift dit gestaag naar het oosten.

Lees verder

Visit our Open Days 2018!

Looking for innovation, market trends and partnership? Visit the Hazera Open Days 2018!

Lees verder

De gevolgen van de droogte worden goed zichtbaar

De gevolgen van de droogte worden helaas steeds duidelijker zichtbaar. Mooie gewassen op bijvoorbeeld löss gronden zie je achteruit gaan door het niet kunnen beregenen van deze gewassen.

Lees verder

Uien situatie in omringende landen

Wie het weerbericht van de komende dagen bekijkt hoort vooral dat het warm blijft, het wellicht 40 graden kan worden en dat regen er nog niet in zit.

Lees verder

Wat doet de droogte met uw uien?

Het is erg droog. Hierdoor is er momenteel weinig sprake van valse meeldauw in de zaaiuien. In gebieden waar 2e jaars plantuien worden gerooid, is echter wel valse meeldauw aanwezig.

Lees verder

Klik hier om meer nieuws te lezen

Nieuwste Rassen

Fasto F1

Zeer vroege rijnsburger, geschikt voor middellange bewaring.

Lees verder

Contado F1

Zeer vroege plantui.

Lees verder

De Uien-app!

Hazera heeft uitstekende service bieden aan telers hoog in het vaandel staan, zodat telers in staat zijn het beste uit hun rassen te halen. Ondanks de hoog presterende rassen en hoge kwaliteit zaden, blijven ziekten en plagen een bedreiging. Met de app helpt Hazera telers alert te blijven, onregelmatigheden vroeg te herkennen en passende maatregelen te nemen indien noodzakelijk. De app is gratis te downloaden in de App Store of de Google Play Store.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, trends en ontwikkelingen.

Hazera's Uienzaden

Committed to Growing Together  Dit is niet voor niets onze internationale lijfspreuk! Een team van gewasspecialisten staat dicht bij de markt om u te voorzien van deskundig advies voor, tijdens en na de teelt. Dit contact is van groot belang bij het streven naar continue verbetering en vernieuwing van ons assortiment.

Innovatie  Hazera is als groentezadenbedrijf onderdeel van Limagrain, één van ’s werelds grootste zaadbedrijven. Dat de Limagrain Groep innovatie hoog in het vaandel heeft staan blijkt uit het feit dat daarbinnen wereldwijd meer dan 1750 mensen actief zijn op het gebied van plantonderzoek en veredeling.