Opbrengst en kwaliteit, de gouden combinatie! Hazera’s uitgebreide uien portfolio is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling, in combinatie met kennis en inzicht in de wensen van de hele keten. Hazera streeft naar een continue verbetering van het uien assortiment door het ontwikkelen van nieuwe rassen met hogere opbrengsten, ziekteresistenties, een betere bewaarbaarheid en rassen die gemakkelijker te verwerken zijn. Deze nieuwe rassen kunnen grote verbeteringen brengen in de hele keten. De rassen worden ontwikkeld voor verschillende demo-grafische regio’s, seizoenen en klimaten. Uiteraard staan de altijd veranderende wensen van de markt hierbij centraal. Naast hoge opbrengst en kwaliteit, streven onze veredelaars naar eigenschappen zoals vroegheid, hardheid, uniformiteit en huidvastheid. Hiervoor worden moderne technologieën gebruikt in combinatie met traditionele veredelingstechnieken. Dit resulteert regelmatig in belangrijke doorbraken, zoals de introductie van onze meeldauwresistente ui Santero.    

Laatste nieuws

Tips bemesting

Bereik de gouden combinatie voor uw uienteelt! Hazera geeft u graag bemesting tips!

Lesen Sie mehr

Opkomst uien

Pasen 2019 gaan we niet snel vergeten. Het was zonovergoten en warm in Nederland, met net geen warmterecord. Mede door deze warme dagen is het droog voor de tijd van het jaar. Wat iedereen zich inmiddels afvraagt is of we wederom zo’n droog jaar krijgen als in 2018?

Lesen Sie mehr

Korstvorming vroeg gezaaide percelen

Korstvorming op vroeg gezaaide percelen is op sommige plaatsen een groot probleem. Vooral op de in februari gezaaide percelen komen nogal wat problemen voor met korstvorming, planten die moeite hebben om boven te komen.

Lesen Sie mehr

Hazera breidt activiteiten op de Poolse zadenmarkt uit

Hazera Poland, onderdeel van Limagrain Group, een wereldleider in de zaadindustrie, is van plan het aanbod van hoogwaardige groentezaden aan Poolse klanten uit te breiden. Dit omvat het versterken van Hazera's samenwerking binnen de Limagrain Group. Hazera Polen wil de enige vertegenwoordiger worden van alle Limagrain groentezaadbedrijven. Limagrain is het op één na grootste bedrijf in de groentenzaadindustrie wereldwijd.

Lesen Sie mehr

"Kwaliteit blijven leveren is van belang voor onze exportpositie"

Uireka is een uniek driejarig project met als doel het verbeteren van de kwaliteit en daarmee het versterken van de exportpositie van de Nederlandse ui. Hazera is partner in dit project. Lees hieronder waarom wij dit project zo belangrijk vinden.

Lesen Sie mehr

Zaai tips

Bereik de gouden combinatie vor uw uienteelt! Hazera geeft u graag wat tips m.b.t. het zaaien!

Lesen Sie mehr

Volg onze rassen tijdens de Boerenbusiness Gewastour

In navolging op de aardappelen gewastour, volgt Boerenbusiness Gewastour dit jaar voor het eerst ook een aantal uienpercelen. In totaal worden 7 percelen uien gevolgd, welke verspreid liggen door Nederland.

Lesen Sie mehr

Scheurkontjes niet rasgebonden

In zowel 2017 als 2018 is er door Uireka onderzoek gedaan naar ‘scheurkontjes’ in zaaiuien. De conclusie over beide jaren is dat er bij het optreden van scheurkontjes geen sprake is van rasgebondenheid of van een negatief effect van herbiciden.

Lesen Sie mehr

Niet elke fusariumsoort is ziekteverwekkend

Uireka is een uniek driejarige project met als doel het verbeteren van de kwaliteit en daarmee het versterken van de exportpositie van de Nederlandse ui. Om dit te realiseren zijn de krachten vanuit de hele keten gebundeld. Ook Hazera is hierbij aangesloten. Binnen dit project wordt ook uitgebreid onderzoek gedaan naar Fusarium.

Lesen Sie mehr

Vroege detectie van koprot door metingen genactiviteit

Binnen Uireka wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar koprot. Koprot aantasting bij uien vormt een groot kwaliteitsprobleem voor de export van Nederlandse uien. In Nederland wordt koprot voornamelijk veroorzaakt door de schimmels Botrytis aclada en Botrytis allii. Besmetting door deze schimmels vindt plaats in het veld, maar komt pas tot uiting in de bewaring. Binnen het Uireka-project wordt op verschillende vlakken onderzocht hoe de schimmels en ziekte het beste beheerst kunnen worden.

Lesen Sie mehr

Firmo wint publieksprijs mooiste bewaarui

Jaarlijks wordt tijdens de Themadag Uien van Landbouwbeurs Noord- en Centraal Nederland in Dronten de publieksprijs voor de mooiste bewaarui uitgereikt.

Lesen Sie mehr

Themadag ui

Op 15 januari a.s. ontmoeten wij u graag tijdens de themadag ui.

Lesen Sie mehr

Hazera op de Agriflanders

Bezoek ons op 10, 11, 12 en 13 januari a.s. tijdens Agriflanders 2019.

Lesen Sie mehr

Telers enthousiast over hoge opbrengst geprimede uienzaden van Hazera

Priming, de bewerking die Hazera Seeds heeft ontwikkeld voor uienzaad, is puur maatwerk en kan veel voordelen bieden voor telers. Het betekent dat de uien mogelijk gelijkmatiger groeien en een hogere opbrengstpotentieel genereren. Bovendien kan er minder zaad per hectare nodig zijn. Ander voordeel is dat onkruid beter bestreden kan worden, met minder schade aan de uienplanten.

Lesen Sie mehr

Meer groen loof bij oogst zaaiuien zorgt voor hogere kwaliteit

Oogsten van zaaiuien bij groen loof geeft een betere hardheid en huidvastheid en nauwelijks een lagere netto-opbrengst. De lichte daling in netto-opbrengst staat niet in verhouding tot het oogstrisico later in het najaar.

Lesen Sie mehr

Hazera on(ion) tour Bergen op Zoom

In de uienteelt zijn hoge opbrengst en kwaliteit het belangrijkste. Maar hoe behaalt u als uienteler deze gouden combinatie? Bezoek op 10 december onze uientour in Bergen op Zoom (De Raayberg) en kom meer te weten over gewasbescherming, teelt, de markt en bewaring.

Lesen Sie mehr

Hergroei uienpercelen

We zien dit jaar veel hergroei op percelen waar de uien zijn achtergebleven in de groei.

Lesen Sie mehr

De lokale telers zijn ons kompas’

“Wij ontwikkelen nieuwe rassen op basis van de natuurlijke diversiteit via zaadveredeling. Innovatie zit dus letterlijk in onze genen.” Dr. An Michiels is het hoofd van de afdeling Research & Development bij Hazera Seeds. Onlangs werden twee nieuwe screening- en teststations geopend in Mexico en Turkije.

Lesen Sie mehr

Klik hier om meer nieuws te lezen

Nieuwste Rassen

Fasto F1

Zeer vroege rijnsburger, geschikt voor middellange bewaring.

Lesen Sie mehr

Contado F1

Zeer vroege plantui.

Lesen Sie mehr

De Uien-app!

Hazera heeft uitstekende service bieden aan telers hoog in het vaandel staan, zodat telers in staat zijn het beste uit hun rassen te halen. Ondanks de hoog presterende rassen en hoge kwaliteit zaden, blijven ziekten en plagen een bedreiging. Met de app helpt Hazera telers alert te blijven, onregelmatigheden vroeg te herkennen en passende maatregelen te nemen indien noodzakelijk. De app is gratis te downloaden in de App Store of de Google Play Store.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, trends en ontwikkelingen.

Hazera's Uienzaden

Committed to Growing Together  Dit is niet voor niets onze internationale lijfspreuk! Een team van gewasspecialisten staat dicht bij de markt om u te voorzien van deskundig advies voor, tijdens en na de teelt. Dit contact is van groot belang bij het streven naar continue verbetering en vernieuwing van ons assortiment. Innovatie  Hazera is als groentezadenbedrijf onderdeel van Limagrain, één van ’s werelds grootste zaadbedrijven. Dat de Limagrain Groep innovatie hoog in het vaandel heeft staan blijkt uit het feit dat daarbinnen wereldwijd meer dan 1750 mensen actief zijn op het gebied van plantonderzoek en veredeling.