Research & Development

Innovatie

De veredelaars van Hazera zijn wereldwijd steeds op zoek naar nieuwe rassen met unieke eigenschappen. Door het combineren van jarenlange ervaring in veredeling, traditionele veredelingstechnieken en moderne technologie werken wij voortdurend aan nieuwe rassen van topkwaliteit. Hazera stimuleert dit door 20% van de omzet te investeren in Research & Development.

 

Verwachting

Inspelen op de toekomstige wensen en uitdagingen van de telers, plantenkwekers, retailers, verwerkers en consumenten vereist een vooruitziende blik. Hazera bereikt dit door middel van uitgebreide marktonderzoeken, experimenteren in de markt en het aangaan van samenwerkingen met toonaangevende bedrijven. Onze markt georiënteerde benadering ligt aan de basis van vele veredelings- en onderzoeksactiviteiten.
Nieuwe rassen die door Hazera in de markt worden geïntroduceerd, zijn van een hoogwaardige kwaliteit en leveren hogere opbrengsten, krachtige prestaties, resistenties tegen diverse plagen, ziektes en klimaatomstandigheden en zijn aantrekkelijk voor de consument.
Inspelen op trends in de markt is de sleutel bij het succesvol veredelen van nieuwe gewassen, aangezien het veredelen van nieuwe gewassen een lang proces is.

 

Snelheid op de markt

Traditionele veredelingstechnieken vormen de kern van Hazera’s veredelingsproces. Dit proces wordt ondersteund door moderne technologie, waardoor het verdelingsproces sneller gaat.
Onze wetenschappers stimuleren het proces door middel van hun expertise in verschillende fundamentele disciplines, waaronder: pathologie, fysiologie, biochemie, celbiologie, genetica, bio-informatica en wetenschappelijke berekeningen.
Hazera is vastbesloten om de volgende generatie technologie op het gebied van fenotypering en data management actief te benutten en zo de efficiëntie van het veredelingsproces en de technologische ontwikkeling te verhogen.

 

Wereldwijde aanwezigheid

Hazara’s Research & Development heeft een wereldwijde aanwezigheid, met vier R&D-centra en acht veredelingsstations, gelegen in de belangrijkste land- en tuinbouwgebieden. Dit stelt ons in staat om de prestaties van onze rassen uitvoerig te evalueren voordat ze op de markt worden gebracht. Zo zijn wij er zeker van dat de rassen geschikt zijn voor de lokale omstandigheden.
Onze R&D centra nemen deel aan samenwerkingsprojecten met diverse bedrijven, waaronder onderzoeksinstituten en universiteiten om zo de wetenschappelijke ontwikkelingen te verbeteren.
Daarnaast kan Hazera, als lid van de Limagrain Group, gebruik maken van het wereldwijde R&D netwerk en de technologische capaciteit van één van ‘s werelds grootste zaadbedrijven.