Winterprei proeven beoordeeld

Ons team is de afgelopen periode druk bezig geweest met het beoordelen van de winterprei proeven.

De nieuwe kruisingen die in deze proeven staan worden op 2 verschillende manieren gescoord. Enerzijds wordt het gewas beoordeeld op uniformiteit, gezondheid, stand, type en kleur. Daarnaast wordt ook het geoogste product bekeken. Hierbij bekijken we opnieuw de uniformiteit, kleur en gezondheid, maar ook andere essentiële criteria, zoals schoningsgemak en opbrengst, staan op de lijst.

We hebben de verschillende nieuwe rassen goed kunnen beoordelen, en kunnen concluderen dat er een aantal rassen tussen zitten met veel potentieel.
Uiteraard gaan we de komende tijd door met het testen van deze nieuwe rassen. Op deze manier kunnen we telers voorzien van de juiste producten, met daarbij ook het beste teeltadvies!

Tijdens de prei beoordelingen hebben we, zeker in de herfst- en winterperiode, vaak te maken met matige weersomstandigheden, wat vraagt om goede kleding en extra concentratie om ons werk goed uit te voeren.  Maar het vinden van een nieuwe hybride met potentie, maakt natuurlijk veel goed.